You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Klímajavítás

Szervizünk vállalja az autóklíma javítását, kompresszor felújítását, alumínium hegesztését, klíma szivárgás megállapítását, garanciával. Elvégezzük a sérült csövek cseréjét valamint a csatlakozó pontok tömítettségét is ellenőrizzük.
Szervizünk a mai elvárásoknak és technológiai követelménynek megfelelő teljesen automata komputeres géppel tölti, ellenőrzi az ön klímarendszerét. A klíma rendszeres tisztítása és ellenőrzése megnövelheti a rendszer élettartamát. Érdemes az autóklímát havonta legalább egyszer megjáratni. Hidegebb időben segít párátlanítani az ablakokat is. A rendszer az egész hálózatban keringeti a gázt. Nincs olyan rendszer, ami teljesen zárt lenne, így mindig lesz gázveszteség. Ezért célszerű a klíma ellenőrzése és újratöltése évente legalább egyszer. A pollenszűrű cseréje is javasolt évente egyszer a teljesítmény végett, illetve rendszeres fertőtlenítés is szükséges a poratkák, baktériumok és fertőzések elkerülése miatt.

Klímatisztítás

A klímaberendezést használók nagy része tapasztalta már, hogy a klíma bekapcsoláskor kellemetlen (poshadt) szag áramlik ki a rendszerből. Ilyenkor, nagy valószínűséggel tele van a klímarendszer a kellemetlen szagokat okozó anyagokon túl, különböző gombákkal és baktériumokkal is. Ezt keringteti folyamatosan az autó utasterében, fertőzve az ott tartózkodókat. Javasoljuk, hogy évente tisztíttassa ki a klímarendszert a kellemetlen szagok és a baktériumok által okozott betegségek elkerülése érdekében!

A klímaberendezés optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok (pl. legionella) is kedvelik a klímarendszer nedves, nehezen hozzáférhető részeit. A légáram a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezeknek a részecskéknek a belégzése nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet.

Autóklíma tisztítás

Műhelyünkben több féle klímatisztítás között választhat.

Habbal történő tisztításnál a fertőtlenítő habot (egy-két kárpit vagy a kesztyűtartó megbontásával) az elpárologtatóhoz juttatjuk. A hab folyadékká alakul és “lemossa” az elpárologtató lamellákról a baktériumokat, algát és a kellemetlen szagokat. Ezzel a rendszerrel az elpárologtatót fertőtlenítjük, szagmentesítjük.

Ultrahangos tisztításnál a gépkocsi klímaberendezése mellet a teljes utasteret fertőtleníti. Megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését, semlegesíti a szagokat, megelőzi az allergiás reakciókat. A módszer lényege, hogy a gép ultrahangos frekvencia által a speciális tisztítófolyadékot 5 mikron alá porlasztja. Ilyen apró cseppek már képesek az elpárologtatót hatékonyan gombátlanítani, fertőtleníteni, vírus mentesíteni. A munkafolyamat az utastéri szűrő kiszerelésével kezdődik, majd a folyadékkal feltöltött gép utastérben való elhelyezésével folytatódik, majd 20 perces cirkuláltatás, végül szellőzetés és pollenszűrő visszaszerelése következik.

Ózonos tisztítás során a jármű utasterébe helyezzük a nagyteljesítményű ózongenerátort. A gép egy átlagos személyautót képes 15 perc alatt vegyszer nélkül fertőtleníteni, visszamaradó ózon, vagy káros anyag nélkül. A járműklíma tisztítás során nem csak a légkondicionáló berendezés tisztítása történik meg, hanem az egész autó baktérium, és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek. A 15 perces kezelés megfelelő, ha csak a klímatisztítás a cél. Ha az utastérben kellemetlen szag is van, szükséges lehet a 30 perces kezelés. A klímatisztítás általában fertőtlenítő hatású, baktériumölő klímatisztító hab, vagy klímatisztító spray segítségével történik. Az ózonos klímafertőtlenítésnél nem használunk vegyszert a klímafertőtlenítéshez, csak ózont, amit a kezelés végén visszaalakítunk oxigénné. Az ózonos tisztítási eljárásnál a klímarendszer semmiféle megbontására nincs szükség, a baktériumok és gombák elpusztítását az egész autó utasterét betöltő nagykoncentrációjú ózon végzi.
Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő, és oxidáló anyag, ami sokkal hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. A mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel szemben előfordulhat. A fertőtlenítés teljesen vegyszer felhasználása nélkül, környezetbarát módon történik, így különböző vegyszerekre érzékenyek, allergiások, kisgyermekesek, gyengébb immunrendszerrel rendelkezők számára különösen ajánlott. Nem kell tartani a tisztítószerekben előforduló olyan anyagoktól serm, melyekről sokszor csak évekkel később derül ki káros hatásuk. A klíma tisztítása során elhasznált ózont a gép a folyamat végén visszaalakítja oxigénné, így a tisztított jármű azonnal használatba vehető. Az ózonos klímatisztítás egy megbízható, rendkívül hatékony és gyors módszer az utastér és a klímaberendezés együttes tisztítására, melyet legalább évente egyszer javasolt elvégeztetni.