You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Tanácsadás, értékesítés

Tapasztalt, szakértő munkatársaink készséggel segítenek Önnek a megfelelő minőségi alkatrész kiválasztásában. Az Ön igényeihez igazodva, a legjobb ár-értékarányú alkatrész kiválasztásával segítjük döntését.

AUTÓ VILLAMOSSÁG

Személyautók és kisteherautók teljes körű autóvillamossági javítását vállaljuk. A szolgáltatásaink között javítunk generátorokat, önindítókat. Vállaljuk elektromos ablakok, központi zárak és tolatóradarok beszerelését. Autóriasztók, indításgátlók valamint nappali menetfény beszerelését és javítását is elvégezzük. Akkumulátor cserét vállalunk, akár helyszíni kiszállással is.

Motordiagnosztika, hibakód kiolvasás

A korszerű motorok vezérlése és működése teljes egészében elektromos rendszerekkel történik. Szintén számítógép vezérléssel biztosítják a motorok biztonságos, optimális üzemét. Meghibásodások esetén a számítógépes rendszer hibaüzenetet jelez. A pontos hibakódok kiolvasására speciális diagnosztikai programok és műszerek segítségével kerül sor. Ezt követően végezhető el a szükséges javítás, illetve a motor gyári előírásainak megfelelő beállítása. A BOSCH diagnosztikai rendszereink alkalmasak a modern kori autójavítás minden nélkülözhetetlen funkcióinak, hibakódoknak az olvasására, paraméter elemzésre, szerviz intervallum törlésre, nullázásra, működés közbeni vizsgálatra, alapbeállításokra.

Időszakos szerviz, olajcsere

A motorolaj elsődleges szerepe az egymással fémesen súrlódó motoralkatrészek elválasztása és a súrlódási veszteség és a kopás csökkentése. Ezen kívül lényeges szerepe van a motorban keletkező hő elvezetésében is, valamint az alkatrészek tisztán tartásában is.
A motorolaj szerves vegyületekből áll, amely – akárcsak az élő anyag – az idő ás a terhelés hatására megváltozik. Az olaj „öregedése” nem más, mint a használat közben bekövetkező fizikai és kémiai állapotváltozások folyamata, amely hosszabb-rövidebb idő alatt – az igénybevétellel és az eltelt idővel arányosan – a kenőolaj leépüléséhez vezet. A gyakorlatban az olajcsere periódus nemcsak a motorolaj minőségétől, hanem a kenési rendszer sajátosságaitól és a jármű üzemeltetési körülményeitől is függ.

Futómű javítás, beállítás

A futóművek szerkezeti elemei közé soroljuk a gépjárművek haladásával, különböző irányba való mozgatásával kapcsolatos elemeit, a rugózását, lengéscsillapítását és stabilitását biztosító szerkezeti elemeket, valamint a kerékmeghajtások szerkezetét is. A futómű a gépjárművek biztonsága szempontjából igen lényeges szerkezeti elemekből áll, ezért kialakításuknál a közlekedésbiztonság meghatározó szerepet tölt be. A gépkocsik biztonságát és menetkényelmét a futómű állapota jelentősen befolyásolja. A gépjármű rendeltetésszerű használata közben a futóműnek biztosítania kell a gépjármű és az úttest között a folyamatos kapcsolatot.

Motor javítás

A motor az autóknál az egyik legfontosabb alkatrész. Minden gépjármű gyártó a motor élettartamának növelése érdekében 10-15.000 kilométerenként kötelező szervizt ír elő. A kötelező szervizen túl a használat is meghatározza a motor élettartamát. A sok rövid út, amely alatt a motor nem tud üzemi hőmérsékletre melegedni, legalább annyira nem tesz jót neki, mint a motor túlzott terhelése. A rossz kenőanyag, az öreg gyertyák, az üzemanyag minősége és még rengeteg minden felelős a motor tartósságáért. Sajnos a leggondosabb üzemeltetés során is előfordulhatnak meghibásodások. Mivel összetett alkatrész ezért a motor javítása sok esetben elég költséges is lehet. A motor szétszerelése előtt, ha a motor beindul, érdemes diagnosztikai eszközzel megvizsgálni, mi lehet a hiba. Márka független profi diagnosztikai eszközeinkkel, a legtöbb esetben pár percen belül meg tudjuk mondani a hiba okát. Néhány esetben nem a motor, hanem pl. a motorvezérlő elektronika hibásodott meg. Autóvillamossági szervizünk jó néhány esetben meg tudja javítani a meghibásodott elektronikát. A márkafüggetlen szervizünkben szakértő munkatársainkkal vállaljuk személy- és kisteher gépjármű, valamint terepjáró motorblokkok részleges vagy teljes javítását.

Tengelykapocsoló javítás

A kuplung szerkezet erőátviteli szerepet tölt be a motor és a sebességváltó között. Elhasználódása hatásfokromláshoz, szélsőséges esetekben az autó mozgásképtelenségéhez vezethet. Ezen esetekben a tengelykapcsoló cseréje nyújtja Önnek a megoldást. A kuplung (erőátviteli) alkatrészek élettartalma nagyban függ a gépkocsi vezetőjétől, az üzemeltetési körülményektől is. A javítás során mind a három, fő alkatrészt cseréljük. Kinyomó csapágy – szerkezet – tárcsa. Egyes esetekben viszont elég, csak a konkrétan meghibásodott részt cserélni. A mai korszerű autóknál a kettőstömegű lendkerék meghibásodása is szükségessé teszi a javítást.
A műhelyünkben vállaljuk minden személy-, kisteher valamint terepjáró gépjárművek tengelykapcsoló javítását.

Sebességváltó javítás

A legtöbb személy- és kisteherautó, valamint terepjáró fogaskerekes sebességváltójának javítását helyben végezzük. A szétszerelés után, a hiba megállapítást követően döntjük el, hogy a javítás gazdaságos vagy egy másik bontott váltó kerül beépítésre. Általában a csapágyak, tűgörgők, szinkron gyűrűk cseréje még megéri a tulajdonosnak. Viszont egyes alkatrészek, tengelyek, fogaskerekek stb. sérülése esetén a magas ár miatt nem gazdaságos a további munka. Az előírt hajtóműolaj használatával és az időbeni cserével elkerülhetők a komolyabb meghibásodások.

Fékjavítás

A fékrendszernek minden esetben kifogástalannak kell lennie. Bármilyen szokatlan hangot vagy dolgot tapasztal, azonnal forduljon szakemberhez. Pl. fékezésnél jobbra vagy balra húz az autó vagy a kormány ráz-remeg; puha vagy kemény fékpedál vagy eddig nem hallott fémes súrlódást hall.

Műszaki vizsgáztatás, felkészítés

Cégünk az Ön kényelmének érdekében felkészíti és végrehajtja gépkocsijának műszaki vizsgálatát és elvégzi az időszakos vizsgáztatást. Szervizünkben elvégezzük az autó műszaki vizsga előtti átvizsgálását, megbontásos fékvizsgálattal, tisztítással és beállítással, illetve átvizsgáljuk a futómű alkatrészeit. Az ellenőrzés során figyelmet fordítunk a karosszéria felépítményének alsó, megemelt állapotban vizsgálható pontjaira, a szélvédőre, a világító testekre és a hangjelző berendezésekre is. A hibaelhárításokat követően a gépkocsi levizsgázik, ez az esetek 90%-ban egy munkanapon belül megtörténik.

Kipufogó javítás

Mai korszerű autók fontos eleme a kipufogó rendszer. Rossz, lyukas kipufogó rongálja az autó többi alkatrészét is, így később még nagyobbak lehetnek a javítási költségek. A hangos kipufogó már az utolsó figyelmeztető jelzések közé tartozik, de korábban is érzékelhetjük a problémát például a fogyasztás növekedésével vagy a teljesítmény csökkenésével.
Érdemes minél előbb elvégezni a kipufogó javítását, cseréjét mielőtt még több kárt okoz a kocsiban. (Pl.: megolvadhat az üzemanyagtartály, rongálja az üzemanyag-vezetéket, deformálja a lökhárítót stb.) Vállaljuk kipufogó dobok cseréjét, javítását valamint katalizátor cserét. Korszerű műhelyünkben elvégezzük a részecskeszűrő tisztítását, karbantartását.

Szélvédő csere, autó üveg

Műhelyünkben vállaljuk törött, sérült szélvédő és autó üveg cseréjét.